TRÄNARUTBILDNING

Tränarutbildning för din förening

Vi erbjuder föreningar tränarutbildning på hemmaplan vilket ökar möjligheten för föreningens tränare och ledare att på ett enklare sätt ta del av värdefulla, tillämpliga kunskaper och inspiration att använda redan nästa träning. Genom våra utbildningar vill vi göra barn- och ungdomsträningen – som ofta leds av föräldrar rolig, utvecklande och stimulerande.

Våra utbildningar är vanligen 2-3 timmar långa där teoretisk och praktisk utbildning varvas på ett lättillgängligt sätt.

Utdrag från våra utbildningar

omdömen från föreningar

Tomas Gärde

Sköndals IK, vice ordförande

- Magi, ibland kan det hända att saker och ting faller på plats. Det var precis detta som hände vid våra utbildningstillfällen. En grymt engagerad utbildare som blandade en hög nivå av fotbollskunnande med humor. Förväntansfulla tränare som tillsammans får utföra övningar som de själva senare kommer att överföra till sina lag. Det som också har hänt är att ledare har lärt känna varandra, vilket innebär ett stort lyft för hela föreningen. Bättre stämning på fotbollsplanen vid våra träningar.

Daniel Karlsson

Erikslunds KF, sportchef

- Jag skulle säga att utbildningen i Tränarskap har betytt mycket för våra ledare. Då fokus på utbildningarna har varit att tydligt visa hur man praktiskt använder den kunskap som framförs har ledarna kunnat ta med detta direkt ut till spelarna och prova för att sedan vidareutveckla tillsammans med spelarna. Denna utbildning var nog vår mesta uppskattade utbildning under hela året och jag uppmanar alla ledare att gå denna.

Våra utbildningar

Vi är otroligt stolta över våra tränarutbildningar som underlättar ledarnas fotbollsvardag och skapar förutsättningar för en rolig och stimulerande verksamhet där fotbollen och lärandet är det centrala. Alla våra utbildningar är praktiskt inriktade och ger konkreta verktyg som alla ledare kan använda redan nästa träning.

Vår utbildningsserie är omfattande och vi rekommenderar denna kronologi:

 1. Tränarskap 
 2. Praktisk fördjupning
 3. Spelformsutbildningar i 5v5, 7v7 och 9v9

Dessutom erbjuder vi en utbildning i Knatteskola som kan bokas separat.

Mathias Jonsson

VD

TRÄNARSKAP

Utbildningen i Tränarskap fokuserar på att göra barn- och ungdomsträningen – som ofta leds av föräldrar rolig, utvecklande och stimulerande. Under fyra tillfällen får ledarna fördjupa sina kunskaper i att organisera, effektivisera, variera och anpassa träning.

 • Fyra tillfällen
 • 1,5 timme teori och 1,5 timme praktik
 • Dokumenterad träningsplanering

Ord. pris: 10 000 kr / tillfälle

Utbildningens ändamål är att ge dig som barntränare konkreta verktyg för att såväl kort- som långsiktigt utveckla verksamhetens kvalitet. Att bedriva inspirerande träning för barn idag kräver mer förståelse för barns motoriska utveckling, uppmärksamhetsfönster och behov av stimuli än tidigare. Vi behöver få bort köer, öka intensiteten, utmana barnen med variation och bli skickligare på att anpassa träningen på individnivå. Min djupa förhoppning är att du som deltagare efter utbildningen ska känna en genuin kompetens att bedriva högintensiv träning där fotbollen utgör kärnverksamheten som får barnen att längta till nästa träning. 
Ali Amini

Utbildningsansvarig

PRAKTISK FÖRDJUPNING

Vi erbjuder praktiska fördjupningar där deltagarna får fördjupade kunskaper inom utvalda färdigheter. Under utbildningarna djupdyker vi i de olika färdigheterna och går igenom instruktionspunkter, övningsval och andra konkreta verktyg för att träna de olika färdigheterna. 

 • Två timmar praktik
 • Dokumenterad träningsplanering

Ord. pris: 7500 kr / tillfälle

De praktiska fördjupningsutbildningarna är ett tidseffektivt sätt att fördjupa din kunskap och bredda din övningsbank. Under några timmar får du som aktiv deltagare uppleva ett antal övningsorganisationer som förhoppningsvis kan användas redan under lagets nästa träningspass. Här arbetar vi tematiskt och inriktar oss på lärande i olika övningsorganisationer.
Ali Amini

Utbildningsansvarig

SPELFORMER

5v5, 7v7 och 9v9

Utbildningen ger deltagarna en djupare förståelse för spelformen i form av att sortera begrepp, implementera spelidé och konkreta förslag på övningsval kopplat till spelformen.

 • Separata utbildningar för respektive spelform
 • 1,5 timme teori och 1,5 timme praktik
 • Dokumenterad träningsplanering

Ord. pris: 10 000 kr / tillfälle

Spelformsutbildningarna syftar till att förklara spelet och ge Dig som tränare förståelse för utmaningar, möjligheter och utbildningsinnehåll för respektive spelform. Genom att utgå från spelets idé kommer Du att få praktiska verktyg för att i träning och match utbilda spelarna progressivt med den enskilde spelarens utveckling i fokus i ett kollektivt sammanhang. Utbildningarna behandlar såväl anfalls- som försvarsspel samt utgångspositioner och principer i spelet. 
Ali Amini

Utbildningsansvarig

KNATTESKOLA

Barns introduktion till fotboll sker ofta vid 5-7 års ålder i föreningarnas Knatteskola (fotbollsskola, fotbollslekis etc). Svenska Fotbollsakademin har tagit fram ett paket med tio färdigplanerade, lekfulla fotbollsträningar anpassade för de yngsta spelarna och det faktum att det ofta också är unga och i många fall relativt oerfarna ledare.

I kombination med färdiga träningsplaneringar genomförs också en introduktionsutbildning för föreningens Knatteskoleledare.

Ord. pris: 15 000 kr

Knatteskolan är ofta barnets första upplevelse av den organiserade fotbollen. Av den anledningen är det av största vikt att vi gör vårt bästa för att ge barnen en oförglömlig start på sin förhoppningsvis mångåriga fotbollsresa. Genom att stötta ledarna med en metodik där alla barn får många aktioner med boll per träning och fotbollsanpassade övningar i lekform skapar vi förutsättningar för fotbollsglädje och lärande. 
Ali Amini

Utbildningsansvarig

kontakta oss

+46 76 536 31 05
johan@svfa.se

Johan Eklöf

Sälj

+46 76 536 31 06
ali@svfa.se
Ali Amini

Utbildningsansvarig