Praktisk spelarutbildningsplan

För föreningar som strävar efter att erbjuda en enhetlig och kvalitetsäkrad fotbollsutbildning har vi tagit fram heltäckande spelarutbildningsplaner i spelformerna 3v3, 5v5 och 7v7. Genom att implementera vår spelarutbildningsplan i föreningen får lagens tränare ta del av speciellt framtagna träningsplaneringar för varje enskild träning – hela säsongen. Föreningen kan då säkerställa att varje lag och deras tränare får det stöd som behövs för att skapa en utvecklande och rolig fotbollsmiljö. 

Vi ger er verktygen för att kvalitetsäkra träningen.

Varför välja vår Spelarutbildningsplan?

R

Kvalitetsstämplad

Vår spelarutbildningsplan är skapad av några av Sveriges mest erfarna barn- och ungdomstränare och den följer förbundets riktlinjer. Övningsval, kronologi och passens struktur är utformade för att inrymma de färdigheter, indivuduellt och kollektivt, som bör tränas i de aktuella åldrarna.

Veckans träningar i appen

Varje lag får speciellt framtagna planeringar för veckans träningar – direkt i appen. Lättillgängliga och konkreta träningsplaneringar som alla lagets tränare får ta del av.

Användarvänligt

Vi gör spelarutbildningsplanen begriplig och direkt överförbar till träningsplanen. Pedagogiska och visuella övningsförevisningar för alla tränare. 

Strukturerat och enhetligt

Föreningen får en lättöverskådlig och strukturerad säsongsplanering och kan säkerställa att varje lag följer samma enhetliga plan

Temabaserat

Våra säsongsplaneringar är strukturerade kring temaperioder som fokuserar på olika färdigheter och delar i spelet kopplat till respektive spelform.

Fördjupning

Det finns även möjligheter till fördjupande utbildningar som föreningens ledare kan ta del av. Exempelvis kan temaperioderna inledas av en praktisk fördjupning kopplat till aktuella färdigheter som förberedelse för kommande period

Vår ambition är att underlätta ledarnas fotbollsvardag och skapa förutsättningar för en rolig och stimulerande verksamhet där fotbollen och lärandet är det centrala. Vi vill stödja tränarna med färdiga träningspass som inte bara följer, utan även skapar, den pedagogiska strukturen som behövs för en framgångsrik spelarutbildning. En stor utmaning i tränarskapet är att identifiera vilka färdigheter som spelarna ska lära sig att behärska inom varje spelform. Vår förhopppning är att vägleda tränarna till att träna på rätt saker i rätt tid genom att konkretisera spelarutbildningsplanen och göra den användbar ute på fältet för alla tränare, oavsett förkunskaper.

Ali Amini

Utbildningsansvarig, Svenska Fotbollsakademin

Vad ingår?

  •  Veckovisa färdiga träningspass specifikt anpassade för lag inom spelformerna 3v3, 5v5 och 7v7
  • Tillgång till en intuitiv och användarvänlig app där tränarna direkt kan ta del av veckans träningspass för sina lag.
  • Säsongsplaneringar strukturerade kring temaperioder inriktade på olika färdigheter och delar i spelet.
  • Möjlighet för föreningarna att beställa fördjupande tränarutbildningar, exempelvis före varje temaperiod, för att ytterligare stärka tränarnas kompetens.

Antal pass som ingår:

3v3 – 16 st pass. (8 pass vår och 8 pass höst)

5v5 – 40 pass. (Två pass per vecka. 20 st vår och 20 st höst)

7v7 – 44 pass. (Två pass per vecka. 22 st vår och 22 st höst)

Kontakta oss för priser och förslag på upplägg för din förening

Kontakta oss

+46 76 536 31 05
johan@svfa.se
Johan Eklöf

Sälj

+46 76 536 31 06
ali@svfa.se
Ali Amini

Utbildningsansvarig