FYSTRÄNING TILL LAGET

Stärk lagets fysiska egenskaper. Anlita en fystränare till laget via oss på Svenska Fotbollsakademin.

Att stärka de fysiska grundegenskaperna är viktigt för att utveckla spelares rörlighet, snabbhet, uthållighet, styrka och koordination. En åldersanpassad och allsidig fysträning för fotbollsspelare ökar också möjligheten att hålla spelare skadefria över tid. Genom att träna ett mångsidigt rörelsemönster och skapa förutsättningar för rörelseförståelse hos fotbollsspelaren vill vi öka möjligheterna till ett livslångt idrottande.

Vi erbjuder två olika grundupplägg. Det ena består av två träffar med instruktör och däremellan ett träningsprogram som lagets ledare genomför löpande med laget under året. Det andra upplägget innefattar åtta eller tolv tillfällen med instruktör företrädelsevis under vinterhalvåret.

Det var otroligt roligt och uppskattat bland spelarna. Vi är ett ambitiöst lag som löpande anlitat SvFA för fotbollspassen. Vi har nu tagit detta till nästa nivå då vi själva inte har kompetens nog att bedriva en genomtänkt och utvecklande fysträning. Därför passade detta upplägg oss alldeles utmärkt! 

Boo FF P11

Föräldratränare

Vid start hade 10 av 12 spelare knäproblematik. Efter fyra veckors fysträning minskade det till 8 spelare, och när samtliga 8 veckor av fysträning var genomförda hade samtliga spelare med tidigare knäproblematik inga smärtor i knät.

Efter 8 veckors fysträning ökade spelarnas snitthöjd i vertikalhopp med ca 15 %.

BP F07

Mer detaljer

Vinterfys i liten sal med instruktör

Åldersanpassad fysträning som fungerar utmärkt att genomföra i en liten gymnastiksal.

Med barn före puberteten fokuserar vi på att utveckla de fysiska grundegenskaperna genom roliga och energifyllda pass. Träningen bedrivs med kroppen som redskap.

 • Motoriska grundfärdigheter
 • Snabbhet
 • Styrka
 • Koordination
 • Sprint-uthållighet

Varje pass är 60 minuter.

Exempel på upplägg:

Fas 1: De första veckorna fokuserar vi på att lära in övningarna korrekt och träna in bra rörelsemönster inför fas 2.

Fas 2: Under denna fas ökar vi intensiteten på träningen och fokuserar på att bli starkare i de övningar vi lärt in i Fas 1. 

Fas 3: De sista veckorna knyter vi ihop säcken och omvandlar styrkan vi byggt upp till att bli snabbare och explosivare. 

Pris:

8 tillfällen: 12 000 kr

12 tillfällen: 15 000 kr

Priserna är exklusive moms.

Fysträningsupplägg under säsong

Åldersanpassat fysträningsupplägg att använda löpande under säsongen. Vid uppstart genomförs ett praktiskt pass under ledning av våra fystränare. Därefter lämnar vi ett program med lämpliga övningar som lagets ledare genomför kontinuerligt under säsongen. I mitten av säsongen kommer våra fystränare att genomföra ytterligare ett pass för att utvärdera gruppens utveckling och komma med korrigerat program.

Med barn före puberteten fokuserar vi på att utveckla de fysiska grundegenskaperna genom roliga och energifyllda pass. Träningen bedrivs med kroppen som redskap.

 • Motoriska grundfärdigheter
 • Snabbhet
 • Styrka
 • Koordination
 • Sprint-uthållighet

De praktiska passen är 90 minuter och innefattar även teoretisk genomgång med lagets ledare. Under träningsperioden är våra fystränare tillgängliga för löpande konsultation via telefon eller e-post.

Pris:

10 000 kr

Priserna är exklusive moms.

Kontakta oss med en förfrågan

Vi vill i förfrågan veta:

 • Förening och lagnamn
 • Antal spelare i laget
 • Vilket paket ni önskar
 • Särskilda önskemål på träningsinnehåll

Kontaktperson

Johan Eklöf
Tel: +46 76 536 31 05
Mail: johan@svfa.se

Kontaktformulär