Champions Camp 2023

Erikslunds BP, Täby | 11 – 13 april 2023

Välkomna på påsklovscamp med Champions League-tema! En camp fylld av skotträning – inspirerad av kvartsfinallagens anfallsspel och deras främsta målskyttar. Träningen kommer fokusera på utvalda avslutstekniker, taktiskt målskytte och olika spelsekvenser där spelarnas skott får stå i centrum.

Campen arrangeras av Svenska Fotbollsakademin – med över 15 års erfarenhet av att arrangera camper för barn och ungdomar.

Denna camp är öppen för spelare från alla föreningar födda 2010 – 2015.

Alla campdagar pågår mellan kl 09:00 – 15:00 (personal på plats från kl 08:00 till 16:00).

Dagarna innehåller över 4,5 timmar effektiv fotbollsträning per dag – under ledning av skickliga och varma tränare från SvFA. Träningarna är anpassade för att vara givande, roliga och lärorika för alla spelare.

Utöver fotbollsträningen ingår även lunch och mellanmål.

Träningen innehåller heldagar fyllda av högintensiv, glädjefylld och lärorik fotbollsträning under ledning av Svenska Fotbollsakademin.

Påsklovet infaller det här året samtidigt som Champions Leagues kvartsfinaler. Campen kommer därför att präglas av de aktuella kvartsfinallagens anfallsspel och deras främsta målskyttar. En camp fylld av skotträning väntar spelarna. Dels i form av tekniskt utförande och tillslagsträning men även taktiskt målskytte i olika spelsituationer, vinklar, avstånd och spelformer.

Dag 1: Skott och tillslag

Den första dagen innehåller skotträning i form av introduktion till olika typer av tillslag och avslutstekniker. Exempelvis snärtskott, stötskott och volley.

Dag 1: Kvartsfinallag 1 – 4

På förmiddagen utgår träningen från en målskytt ur varje lag och deras specifika egenskaper som just målskyttar. Vi fokuserar på avslutsträning i olika situationer och med hjälp av olika avslutstekniker.

Efter lunch tränar vi med utgångspunkt i lagens olika spelstilar och offensiva nycklar för att skapa målchanser.

Dag 2: Kvartsfinallag 5 – 8

Innan lunch tränar vi med inspiration från återstående 4 lags målskyttar och de egenskaper som kännetecknar deras styrkor som anfallare. Fokus under träningen ligger på avslutsträning i olika situationer och med hjälp av olika avslutstekniker.

Eftermiddagen ägnas åt lagens olika spelstilar och offensiva nycklar för att skapa målchanser.

11 – 13 april 2023 på Erikslunds BP i Täby

Campen pågår 09:00 – 15:00. Personal finns på plats kl 08:00 – 16:00

Lunch och mellanmål ingår under campen

Campen är öppen för flickor och pojkar från alla klubbar födda 2010 – 2015.

  • Champions League-tema
  • Skott och målskytte
  • Heldagar med träning
  • Lunch och mellanmål ingår
  • Spelare födda 2010 – 2015

1695 kr

Alla priser är inklusive moms

Anmälan stängd

Enstaka grupper fullbokade. Platser finns fortfarande i vissa grupper. För intresseanmälan maila mathias@svfa.se och uppge barnets namn och födelseår samt vilken camp det gäller

Ali Amini

Ali Amini

Om träningen på påsklovet

Campen kommer att ha ett tydligt fokus på skott, dels i form av tekniskt utförande av olika tekniker men även den taktiska kopplingen till målskytte individuellt och kollektivt. Genom att koppla ihop träningen med kvartsfinalerna (som spelas i anslutning till påsklovet) vill vi dels förstärka lärandet och upplevelsen på campen och även boosta barnens fotbollsintresse ytterligare. Vi skapar sammanhang och målbilder för spelarna genom att träna på sådant som de sedan kommer att se på TV. Det hoppas och tror vi ger effekt i form av ett djupare lärande och kanske viktigast av allt  – genuin och livslång fotbollsglädje. 

Fotbollsglädje och lärande - för alla!

Vi älskar fotboll! Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder träningen

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

VAD SÄGER SPELARNA PÅ CAMP?

SvFA I KORTHET

Svenska Fotbollsakademin bildades 2006 och är ett oberoende fotbollsföretag som erbjuder träning för alla barn på alla nivåer. Vi genomför camper/fotbollskolor på alla lovdagar, öppna träningstillfällen för barn från olika klubbar och på alla nivåer, hyr ut tränare till föreningar och utbildar tränare.

Vår identitet är fotbollsglädje och lärande för alla. Vår verksamhet präglas av att dessa två, glädje och lärande sitter ihop och är förutsättningar för varandra.

Vi står för ordning och reda, trygghet, lärande och glädje. Genom tilltalande paketering, genomarbetade koncept och ett förhållningssätt där vi sätter barnets upplevelse i centrum skapar vi aktiviteter som är kul att delta i – och kul att titta på.

Glädje, upplevelser och kunskaper

Vår pedagogik bygger på upplevelser, glädje och kunskap. Vi är övertygade om att utveckling bäst sker i miljöer där rätt balans mellan krav och stöd finns. Vi vill ge barnen nya kunskaper och ny inspiration att ta med sig i sin egen fotbollsresa och i sin vardagliga träningsmiljö. 

VÅRT KONCEPT

SKILLS & PLAY

Skills & Play är vårt koncept för spelarutbildning som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

Färdigheter för och i spelet

Konceptet utgår från färdigheter som kan tränas i allt från tekniskt utförande till spel.

TRÄNINGSINNEHÅLL / FÄRDIGHETER