Storsatsning på målvaktscamper i sommar

I sommar väntar målvaktsträning i toppklass på flera anläggningar runt om i Stockholm.

Alla camper leds av erfarna och skickliga målvaktstränare från Svenska Fotbollsakademin. Vi tränar på målvaktens tekniska och taktiska färdigheter och med stort fokus på lagarbete bygger vi gemenskap i träningsgruppen. Dessutom tittar vi närmare på målvaktens viktiga roll som ledare från sin position längst bak på planen.

Camperna är öppna för målvakter från alla föreningar födda 2007 – 2012.

Hitta en målvaktscamp nära dig i sommar. Klicka på en camp för att läsa mer

Vecka 24

14 – 15 juni | Bromma, Olovslunds BP 

16 juni | Sköndal, Sandåkra BP

17 – 18 juni | Värmdö, Ingarö IP (födda 2006 – 2009)

Vecka 25

21 – 22 juni | Älvsjö, Lisebergs BP

23 juni | Haninge, Torvalla IP

Vecka 26

28 – 29 juni | Nacka, Boovallen

30 juni-1 juli | Djursholm, Djursholms IP

Vecka 27

5 – 6 juli | Djursholm, Djursholms IP

Vecka 32

9 – 10 aug | Essinge IP (födda 2007 – 2009)

11 – 12 aug | Essinge IP (födda 2010 – 2012)

Vecka 33

16 – 17 aug | Hägersten, Västberga IP

Pelle Duveblad om målvaktscamperna

Pelle Duveblad om målvaktscamperna

Målvaktsansvarig

Vad kan målvakterna vänta sig för träning på sommarlovet?

Fart och fläkt med mycket skratt och nya målvaktskompisar. En hel del tips på tekniker och förberedelser kommer förstås att ges, och enkla och roliga övningar som kan köras hemma i laget. Tekniska övningar varvas med mycket spelsekvenser.

Kan alla delta på camperna eller krävs det erfarenhet av målvaktsspel?

Alla är välkomna! Vi anpassar grupperna så att alla hittar inspiration, lagom utmaning och nya kompisar.

Hur ser en typisk dag på MV-camp ut?

Förmiddag kan första passet fokusera på teknik och psykologi i en situation (ex distansskott), och under andra passet tränas det i spelsekvens med målvaktsmatch. Efter lunch kan vi skifta fokus till frilägen för att sista passet spela 3 mot 3 där det vi tränar på under dagen göra i matchspel. Hela tiden hjälper vi målvakterna att hjälpa varandra, och skapar gemenskap genom att att leka och peppa.

Anpassningar med anledning av covid-19

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och riktlinjer från relevanta idrottsförbund. Vi genomför anpassningar för att minska riskerna för smittspridning på alla camper vi genomför. Om rekommendationerna vid aktuell tidpunkt gör att vi inte kan genomföra camperna, så kommer vi att erbjuda återbetalning. Läs mer om hur vi har anpassat våra camper för att minska riskerna för smittspridning

Vad är en camp?

En camp är ett fotbollsläger med heldagar fyllda av fotbollsträning – under ledning av tränare från SvFA. Alla campdagar pågår mellan kl 9 – 15 och inkluderar lunch och mellanmål. 

Fotbollsglädje och lärande - för alla

Vi älskar fotboll! Våra camper präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder camperna

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

VAD SÄGER SPELARNA PÅ CAMP?