Ett utökat samarbete på målvaktssidan ska ge ännu bättre möjligheter till målvaktsträning i toppklass. Pelle Duveblad är ansvarig för konceptet och berättar hur vi skapar rolig och lärorik målvaktsträning för barn och ungdomar och vad som väntar målvakterna på kommande camper och clinics.

Pelle, hur skapar vi rolig och lärorik målvaktsträning för barn och ungdomar?

Många ser det som att en utmaning att skapa lärande och glädje samtidigt, som om de skulle motverka varandra. Forskning, mångårig erfarenhet och mitt livliga barnasinne säger mig att de föder varandra, att det är roligt att lära och framförallt att vi lär oss när vi har roligt. Roligt skapar vi genom energi, lekar, tävlingar och att ge kärlek till varandra.

Vad kan målvakterna vänta sig för träning på höstlovet?

Fart och fläkt med mycket skratt och nya målvaktskompisar. En hel del tips på tekniker och förberedelser kommer förstås att ges, och enkla och roliga övningar som kan köras hemma i laget. Tekniska övningar varvas med mycket spelsekvenser.

Kan alla delta på camperna eller krävs det erfarenhet av målvaktsspel?

Alla är välkomna! Vi anpassar grupperna så att alla hittar inspiration, lagom utmaning och nya kompisar.

Hur ser en typisk dag på MV-camp ut?

Förmiddag kan första passet fokusera på teknik och psykologi i en situation (ex distansskott), och under andra passet tränas det i spelsekvens med målvaktsmatch. Efter lunch kan vi skifta fokus till frilägen för att sista passet spela 3 mot 3 där det vi tränar på under dagen göra i matchspel. Hela tiden hjälper vi målvakterna att hjälpa varandra, och skapar gemenskap genom att att leka och peppa.

Kan du berätta mer om den ledarutbildning vi erbjuder till föreningar?

Alla känner vi till den enorma bristen på bra målvaktsträning. Många tror att det krävs specialiserade målvaktstränare, men det räcker väldigt långt med några enkla, roliga övningar där målvakterna utmanar och hjälper varandra. Ledarutbildningen låter deltagarna uppleva sådana övningar, och visar hur enkelt det kan vara för vilken ledare som helst att hjälpa sina målvakter i träning och match.

(Mer information om bokning av ledarutbildning kommer inom kort)

 

Läs mer och säkra en plats till kommande camper och clinics

 

Boka en höstlovscamp

Heldagar fyllda av målvaktsträning

Datum och platser

Klicka på den camp du vill boka:

26 – 27 okt | Ösby BP, Gustavsberg

27 – 28 okt | Boovallen, Nacka

29 – 30 okt | Tanto BP, Södermalm

30 okt | Södra Ängby BP, Bromma

Testa en clinic!

Två timmar fartfylld och lärorik målvaktsträning.

Klicka på länken nedan för att boka:

11 oktober | Solberga BP, Älvsjö

Clinicen kostar 349 kr