Sportlovscamper med EM-tema

Fotbollsträning på sportlovet för spelare från alla föreningar födda 2006 – 2011.

På sportlovet smygstartar vi uppladdningen inför sommarens stora Europamästerskap med Euro Camp 2020 – Sveriges grupp. Vi kommer bland annat träna på passningsspel inspirerat av Sveriges gruppmotståndare Spanien. Dessutom kommer vi fokusera på den sista motståndaren i gruppen, Polen, och avslutstekniker som kännetecknar deras världsanfallare. Vi kommer även fokusera på det svenska lagets nycklar för att stå som segrare i gruppen. Sista campdagen är spelinriktad och avslutas med en turnering i EM-anda.

Vecka 8

17 – 19 feb Footyard-hallen i Uppsala

Vecka 9

24 – 25 feb Fotbollshallen Botkyrka

26 – 28 feb Sollentuna Fotbollshall

Alla spelare födda 2006-2011 är välkomna!

Ali Amini, utbildningsansvarig

Ali Amini, utbildningsansvarig

Om syftet med EM-tema

”Campen innehåller över 4 timmar effektiv träningstid per dag, vilket innebär otroliga möjligheter till lärande men det gäller även att pulsera träningsinnehållet för att spelarna ska orka ta till sig all träning. Ambitionen är att skapa rolig, energirik och fartfylld träning där spelarna ständigt utmanas på nya sätt och upplever att de lär sig något nytt. Nyckeln är att kombinera utförandeträning av färdigheter med spelträning i varierade former och i olika progressioner. Genom att göra snabba skiften mellan färdigheter och spel kan vi bygga kontext för spelarna och skapa förståelse för värdet av träningen.

Kopplingen till temat är att vi vill skapa sammanhang och igenkänning hos spelarna. Vi når ett djupare lärande hos barnen när vi har lyckats måla en beskrivande bild, och koppla den träning vi utför till spelet, världslagen och världsspelarna. Dessutom är vi övertygade om att det ger en roligare upplevelse för barnen att träna på en fint eller ett skott som de sett utföras av världsspelarna.”

Fotbollsglädje och lärande - för alla

Vi älskar fotboll! Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder träningen

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.