Fotbollscamper på påsklovet

Anmälan har öppnat! Påsklovet infaller det här året samtidigt som Champions Leagues kvartsfinaler. Camperna kommer därför att präglas av de aktuella kvartsfinallagens anfallsspel och deras främsta målskyttar. Ett påsklov fyllt av skotträning väntar spelarna. Dels i form av tekniskt utförande och tillslagsträning men även taktiskt målskytte i olika spelsituationer, vinklar, avstånd och spelformer. Varmt välkomna.

Platser och datum

11 – 13 april | Boovallen, Nacka Anmälan öppen

11 – 13 april | Skarpäng, Täby Anmälan öppen

11 – 13 april | Torvalla IP, Haninge Enstaka platser. Maila intresseanmälan

11 – 13 april | Lisebergs BP, Örby Anmälan öppen. Enstaka platser kvar

11 – 13 april | Ingarö IP Anmälan öppen

11 – 13 april | Eslöv Enstaka platser. Maila intresseanmälan

11 – 13 april | Ringvallen, Västerås Enstaka platser. Maila intresseanmälan

12 – 14 april | Stuvsta IP Enstaka platser. Maila intresseanmälan

12 – 14 april | Södra Ängby, Bromma Enstaka platser. Maila intresseanmälan

Camper för målvakter

11 – 12 april | Boovallen, Nacka Anmälan öppen

13 – 14 april | Stuvsta IP Enstaka platser. Maila intresseanmälan

Om camperna

  • Arrangeras av SvFA – med över 15 års erfarenhet av att arrangera camper för barn och ungdomar.
  • Över 4,5 timmar effektiv fotbollsträning varje dag
  • Lunch och mellanmål ingår.
  • För spelare från alla föreningar födda 2009 – 2014

Om träningsinnehållet

Påsklovet infaller det här året samtidigt som Champions Leagues kvartsfinaler. Campen kommer därför att präglas av de aktuella kvartsfinallagens anfallsspel och deras främsta målskyttar. En camp fylld av skotträning väntar spelarna. Dels i form av tekniskt utförande och tillslagsträning men även taktiskt målskytte i olika spelsituationer, vinklar, avstånd och spelformer.

Dag 1: Skott och tillslag

Den första dagen innehåller skotträning i form av introduktion till olika typer av tillslag och avslutstekniker. Exempelvis snärtskott, stötskott och volley.

Dag 2: Kvartsfinallag 1 – 4

På förmiddagen utgår träningen från en målskytt ur varje lag och deras specifika egenskaper som just målskyttar. Vi fokuserar på avslutsträning i olika situationer och med hjälp av olika avslutstekniker.

Efter lunch tränar vi med utgångspunkt i lagens olika spelstilar och offensiva nycklar för att skapa målchanser.

Dag 3: Kvartsfinallag 5 – 8

Innan lunch tränar vi med inspiration från återstående 4 lags målskyttar och de egenskaper som kännetecknar deras styrkor som anfallare. Fokus under träningen ligger på avslutsträning i olika situationer och med hjälp av olika avslutstekniker.

Eftermiddagen ägnas åt lagens olika spelstilar och offensiva nycklar för att skapa målchanser.

Camperna på påsklovet kommer att ha ett tydligt fokus på skott, dels i form av tekniskt utförande av olika tekniker men även den taktiska kopplingen till målskytte individuellt och kollektivt. Vi har ju sådan timing att kvartsfinalerna i Champions League spelas samma dagar som camperna. Genom att koppla ihop träningen med dessa toppmatcher vill vi dels förstärka lärandet och upplevelsen på campen och även boosta barnens fotbollsintresse ytterligare. Vi skapar sammanhang och målbilder för spelarna genom att träna på sådant som de sedan kommer att se på TV. Det hoppas och tror vi ger effekt i form av ett djupare lärande och kanske viktigast av allt  – genuin och livslång fotbollsglädje. 

Ali Amini

Utbildningsansvarig

100 % snöfritt

På sportlovet tar vi oss in i fina fotbollshallar för att erbjuda de allra bästa förutsättningarna för träning.

Fotbollsglädje och lärande - för alla

Vi älskar fotboll! Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder träningen

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.