Vad är Svenska Fotbollsakademin?

SvFA är till för spelare och ledare på alla nivåerSvenska Fotbollsakademin är en förenings- och förbundsoberoende spelar- och ledarutbildningsakademi som startade 2006. SvFA eller, kort och gott, ”akademin” som vi också kallas är en del av utbildningsbolaget Scandinavian Football Academy AB.

Läs mer om SvFA Historia

Svenska Fotbollsakademin erbjuder spelar- och ledarutbildning på alla nivåer. Flickor och pojkar, knatte, barn, ungdom och senior. På såväl gräsrot, bredd, ungdomselit som proffsnivå. Vi vill genom vår utbildning påverka svensk fotbolls utveckling.
Våra ledord är Krav, Utbildning, Nyskapande och Glädje.

Vårt koncept för spelarutbildning ”Skills by SvFA” och vårt specifika fokus inom det komplexa lagspelet fotboll utgår från individen och dess färdigheter. Vi försöker att ständig bevaka omvärlden utan att vara trendkänsliga. Framgångsrik spelarutbildning handlar om individen och kollektivet, om skicklighet i utföranden och att ta de rätta besluten, om att utveckla rätt attityd och en hög fysisk kapacitet.
Individens färdigheter och spelintelligens står inte i motsats till varandra. Tvärtom. Vi tror inte på det ena eller det andra, vi tror på både och.

Läs mer om vårt koncept