I sommar lanseras det nya konceptet Campus för spelare mellan 12 och 15 år. En campus med SvFA kombinerar övernattning, träning med professionella instruktörer och spännande föreläsningar för att ge spelarna en minnesvärd och utvecklande träningsupplevelse.

Johan Eklöf, arrangemangsansvarig på SvFA berättar mer om det nya Campus-konceptet.

Johan, vad innebär det nya konceptet Campus?

”Ett campus är en form av träningsläger med övernattning för spelare mellan 12 och 15 år. Under några fotbollsintensiva dagar bor vi på utvald träningsanläggning, tränar tillsammans och tar del av spännande gästföreläsare. 

Tankarna bakom konceptet?

Tanken är att bygga ett helhetskoncept som kombinerar givande fotbollsträning, teoretiska moment och som inspirerar till fortsatt utveckling och fotbollsglädje. Dessutom bor vi tillsammans och får möjlighet att träffa nya vänner och umgås med andra fotbollsspelare – ett riktigt fotbollscampus helt enkelt!  

Vad kan spelarna vänta sig rent fotbollsmässigt?

Vi vill ge spelare i den här åldern en boost där deras utveckling som spelare står i fokus och att de får lära sig nya saker som de kan ha nytta av de kommande ungdomsåren. All träningar leds av skickliga instruktörer med fokus på individuell färdighetsutveckling.

Närmast väntar en campus i Rimbo i augusti, vad innehåller den?

Det stämmer! 16 – 18 augusti hålls campus på Arkadens IP i Rimbo. Vi bor i lägenheter på anläggningen med träningsplanerna precis utanför dörren. Under de två dygn vi spenderar i Rimbo hinner vi träna fem pass, få besök av allsvenska spelare från svenska mästarna Djurgårdens IF och ta del av flera spännande gästföreläsare.

Vad kan du avslöja om föreläsningarna?

Inför varje campus försöker vi planera in en bra mix av olika ämnen som är relevanta. Exempelvis kommer Kenneth Öberg från STFF ge insyn i stadslagsverksamheten. Daniel Åhlund fd. ungdomsproffs i Feyenoord berättar om livet som ungdomsproffs. Dessutom kommer Elin Borg , instruktör och f.d. allsvensk spelare prata om prestationspsykologi.

Läs mer och säkra en plats till vår första campus 16 – 18 augusti i Rimbo nedan

Johan Eklöf

Johan Eklöf

Arrangemangsansvarig

Kontakta Johan för frågor som rör konceptet Campus

johan@svfa.se

076-536 31 05