I juni betygsattes över 7500 arbetsgivare av sina anställda via Careereye och Svenska Fotbollsakademin fick det högsta betyget av alla arbetsgivare, nämligen 4,8 av 5 i snitt. Ett besked som togs emot med stor stolthet. Inte minst hos Daniel Carlsson som ansvarar för rekrytering, onboarding och för att se till att alla som jobbar på Fotbollsakademin får rätt förutsättningar att utvecklas och trivas.

Vi tog en avstämning med Daniel där han berättar om sin roll, vad han söker hos nya tränare och om värdefulla erfarenheter i fotbollens tjänst.

 

Kan du beskriva din roll med ansvar för rekrytering och onboarding?

Kort förklarat ska jag se till att vi får in nya duktiga instruktörer och att de har alla verktyg de behöver för att bedriva grym fotbollsträning för barn och ungdomar.

Vad är det allra bästa med ditt arbete på Fotbollsakademin?

Att få kontakt med så många olika drivna, ambitiösa fotbollstränare.
Vissa har engagerat sig ideellt i den lokala idrottsföreningen medan andra instruktörer kommer till oss med ett helt arbetsliv i fotbollens tecken bakom sig.

Vilka är de viktigaste egenskaperna du söker hos nya tränare?

Vi söker tränare som har en ambition att utveckla sig själva, andra ledare och framför allt spelarna de håller träningarna för. Kan du bjuda på dig själv, skratta tillsammans med spelarna och samtidigt hålla en utvecklande träning så kommer du att trivas hos oss.

Vad hoppas du att man som tränare på Fotbollsakademin ska ta med sig för erfarenheter vidare i karriären och livet?

Här tror jag det beror på vilken tränare vi pratar om. Vissa är hos oss för att skaffa sig massor med timmar på planen snabbt och få erfarenhet av yrket fotbollstränare. Andra vill utveckla sina pedagogiska sidor eller förgylla sina lediga kvällar med något de förälskade sig i när de själva var aktiva, det vill säga Sveriges största ungdomssport.

Vilka verktyg och vilken stöttning erbjuds när man jobbar på Fotbollsakademin?

Först och främst är det en personlig kontakt med några av Sveriges skickligaste barntränare för upplägg och planering utav enskilda pass. Det kan vara hjälp med övningsdesign eller tekniska detaljer över telefon eller en fika. Utöver det har Fotbollsakademin en ständigt uppdaterandes utbildningsplattform med allt från kurser i tränarskap till en filmserie om skotteknik eller färdiga träningsupplägg.