Från och med 1 september och fram till höstlovet erbjuder vi clinics varje (!) helg runt om i Stockholm. En clinic är ett utmärkt extra träningstillfälle för spelare som vill krydda veckans ordinarie pass med ännu mer givande och rolig fotbollsträning.

Upplägget för våra clinics kan liknas vid en komprimerad campdag som innehåller 2,5 timmar effektiv fotbollsträning utifrån ett specialanpassat tema.

Alla clinics leds av professionella instruktörer och spelarna roterar stationsvis mellan instruktörerna under träningspassen.

Ali Amini, som planerar träningarnas innehåll förklarar vad spelarna kan vänta sig av höstens clinicprogram:

– Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda kontinuerliga clinics under hösten. Alla clinics är planerade utifrån vårt koncept Skills and Play by SvFA och utgår från färdigheterna bollbehandling, passningsspel, utmana och skott. Vi kommer arbeta med färdigherna från tekniskt utförande och sätta in dem i skarpa spelsituationer. De clinics som vi döpt till ”Skill Clinic” är mer tekniskt inriktade och ska ge spelarna en bas av olika verktyg att använda i spelet. De som benämns ”Play Clinic” är mer spelinriktade och spelarna sätts i spelsituationer där de aktuella färdigheterna får utrymme att förfinas. 

 

1 september

Skill Clinic – Bollbehandling

Bergshamra IP, Solna

Sandåkra BP, Sköndal

8 september

Play Clinic – Bollbehandling

Bergshamra IP, Solna

Sandåkra BP, Sköndal

15 september

Skill Clinic – Passningsspel

Södra Ängby BP, Bromma

Ösby BP, Gustavsberg

22 september

Play Clinic – Passningsspel

Södra Ängby BP, Bromma

Ösby BP, Gustavsberg

29 september

Skill Clinic – Utmana

Södertälje Fotbollsarena

Östermalms IP

6 oktober

Play Clinic – Utmana

Södertälje Fotbollsarena

Östermalms IP

13 oktober

Skill Clinic – Skott

Stockhagens IP, Danderyd

20 oktober

Play Clinic – Skott

Stockhagens IP, Danderyd