Clinic-serie

Bäckby konstgräsplan i Västerås

Onsdagar kl 17:00 – 18:30 med start 9 november

Välkommen på en Clinic-serie med fyra träningstillfällen i höst! Intensiv, lärorik och rolig fotbollsträning med fokus på individuella färdigheter i matchlika situationer. Temat för denna clinic-serie är att Utmana. Träningen leds av professionella tränare från Svenska Fotbollsakademin.

Varje clinic innehåller 90 minuter fotbollsträning som planeras utifrån Svenska Fotbollsakademins koncept Skills & Play. Träningen leds av skickliga och varma tränare från SvFA.

9 november | Försvararen pressar framifrån

Fokus på att utmana och att passera en försvarare som pressar framifrån med hjälp av ett antal olika finter som tränas progressivt.

16 november | Försvararen pressar från sidan

Vi utgår från situationer när en försvarare pressar från sidan och tränar på olika typer av riktningsförändringar, dels i syfte att passera sin motståndare men även kopplat till nödutgångar i spelet.

23 november | Försvararen hindrar att spela framåt/ jagar 

Denna clinic kommer vi att träna på olika typer av vändningar att använda när försvararen hindrar att spela framåt och stoppfinter som kan användas när försvararen jagar dig.

30 november | Numerära överlägen

Vi tränar på att identifiera och utnyttja olika numerära överlägen som exempelvis 2v1 och 3v2. Dessutom kommer vi att träna på omställningar kopplat till de olika situationerna.

Momenten som tränas under clinicen är en del ur konceptet Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare.

OBS! Om träningarna inte kan genomföras pga exempelvis snö erbjuds självklart återbetalning för det tillfället.

Onsdagar. 9 november, 16 november, 23 november och 30 november

Bäckby konstgräsplan

Clinicen pågår kl 17:00 – 18:30

Clincen är öppen för flickor och pojkar från alla klubbar födda 2009 – 2014.

  • Fyra träningar till paketpris
  • Utmana i fokus
  • Intensiv, rolig och lärorik träning
  • För spelare födda 2009-2014

794 kr

Alla priser är inklusive moms

Om våra clinics

En clinic är ett träningspass på två timmar och kan ses som ett smakprov på våra campdagar. Ett intensivt, fartfyllt och lärorikt fotbollspass med fokus på individuella färdigheter kopplat till spelet.

Fotbollsglädje och lärande - för alla!

Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder träningen

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

Relaterade aktiviteter

SvFA I KORTHET

Svenska Fotbollsakademin bildades 2006 och är ett oberoende fotbollsföretag som erbjuder träning för alla barn på alla nivåer. Vi genomför camper/fotbollskolor på alla lovdagar, öppna träningstillfällen för barn från olika klubbar och på alla nivåer, hyr ut tränare till föreningar och utbildar tränare.

Vår identitet är fotbollsglädje och lärande för alla. Vår verksamhet präglas av att dessa två, glädje och lärande sitter ihop och är förutsättningar för varandra.

Vi står för ordning och reda, trygghet, lärande och glädje. Genom tilltalande paketering, genomarbetade koncept och ett förhållningssätt där vi sätter barnets upplevelse i centrum skapar vi aktiviteter som är kul att delta i – och kul att titta på.

Glädje, upplevelser och kunskaper

Vår pedagogik bygger på upplevelser, glädje och kunskap. Vi är övertygade om att utveckling bäst sker i miljöer där rätt balans mellan krav och stöd finns. Vi vill ge barnen nya kunskaper och ny inspiration att ta med sig i sin egen fotbollsresa och i sin vardagliga träningsmiljö. 

VÅRT KONCEPT

SKILLS & PLAY

Skills & Play är vårt koncept för spelarutbildning som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

Färdigheter för och i spelet

Konceptet utgår från färdigheter som kan tränas i allt från tekniskt utförande till spel.

TRÄNINGSINNEHÅLL / FÄRDIGHETER

Fotbollsglädje och lärande – för alla

För vem?

Spelare

Camper varje skollov – heldagar med rolig och lärorik fotbollsträning

Läs mer

Lag

Anlita en professionell tränare till laget eller anordna ett träningsläger

Läs mer

Föreningar

Campsamarbeten, tränare till lagen, tränarutbildningar och mycket mer.

Läs mer