påsklov

Målvaktscamp

Stuvsta IP 8 – 9 april

Välkommen på målvaktscamp! Vi tränar på målvaktens tekniska och taktiska färdigheter och med stort fokus på lagarbete bygger vi gemenskap i träningsgruppen. Dessutom tittar vi närmare på målvaktens viktiga roll som ledare från sin position längst bak på planen.

Dag 1

Förmiddag: Rädda avslut

Vi börjar dagen med en introduktion till målvaktens färdigheter där vi fokuserar på grundtekniker i målvaktsspelet såsom målvaktens utgångsställning samt grepp- och fallteknik. Därefter arbetar vi med skotträning utifrån olika avstånd och vinklar med positionering som fokus, och avslutar med målvaktsmatch.

– Utgångsställning och greppteknik
– Fallteknik
– Positionering vid avslut
– Närskott

Eftermiddag: Förhindra avslut

Efter lunchen fokuserar vi på att blockera och förhindra avslut vid inlägg, inspel, instick, djupledsspassningar och frilägen. Dagen avslutas med smålagsspel där allt prövas i match.

– Inlägg
– Instick
– Djupledsspassningar
– Frilägen

Dag 2

FM: Anfallsspel

Förmiddag fokuser vi på målvakten i anfallsspelet utifrån spelarnas ålder. Här testar vi på rörelser och positioner i speluppbyggnad samt igångsättningar som insparkar, utsparkar, utrull och utkast. vi avslutar med målvaktsmatch där spelarna skjuter och kastar på varandra.

– Rörelser i speluppbyggnad
– Utkast
– Insparkar och utsparkar
– Utrull

Eftermiddag: Samspel

Eftermiddag dag 2 spelar vi tillsammans med medspelare i 1 v 1, 2 v 1, 2 v 2, 3 v 2 både i försvar och anfall. Vi jobbar med att kommunicera och samarbeta. Vi avslutar med matchspel där allt sätts ihop.

– Kommunikation
– Samarbete

Anpassningar med anledning av covid-19

Campen planeras att genomföras med anpassningar och åtgärder för att minska riskerna för smittspridning. Anpassningarna kommer att gälla på samtliga camper i sommar utifrån rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Läs mer om våra anpassningar här

8 – 9 april på Stuvsta IP

Campen pågår 09:00 – 15:00. Personal finns på plats kl 08:00 – 16:00

Lunch och mellanmål ingår under campen

Campen är öppen för flickor och pojkar från alla klubbar födda 2007 – 2012.

Startdatum: 2021-04-08

Slutdatum: 2021-04-09

Ort: Huddinge

Plats: Stuvsta IP

Tid: 09:00 – 15:00

Målgrupp: Pojkar och flickor födda 2007-2012

  • Målvaktsträning i påsk
  • Heldagar med fotbollsträning
  • Lunch och mellanmål ingår
  • Målvakter födda 2007 – 2012

  1495 kr

  Alla priser är inklusive moms

  INSTÄLLD

  Tyvärr avråds fortsatt från att delta i läger och matcher där spelare från olika träningsgrupper blandas.

  Mot bakgrund av detta kan inte påsklovscamperna genomföras som vanligt i år. Vi kommer därför endast att bedriva träning inom den egna gruppen med spelare som man träffar på träningar i sin förening.

  Är ditt lag intresserat av heldagar med fotbollsträning på påsklovet och kan ni få ihop minst 10 spelare? Kontakta då Johan@svfa.se snarast för mer info.

  Om målvaktsträningen på camp

  Om målvaktsträningen på camp

  Pelle Duveblad, målvaktsansvarig:

  ”Fart och fläkt med mycket skratt och nya målvaktskompisar. En hel del tips på tekniker och förberedelser kommer förstås att ges, och enkla och roliga övningar som kan köras hemma i laget. Tekniska övningar varvas med mycket spelsekvenser.”

  Läs en intervju med Pelle om målvaktskonceptet här

  Fotbollsglädje och lärande - för alla!

  Vi älskar fotboll! Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

  Tränarna som leder träningen

  Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

  Instruktörerna ser och lyfter alla barn. De är personliga och pedagogiska. Ger tydliga instruktioner och är tuffa när det behövs och kärleksfulla däremellan. Väldigt fina förebilder för både flickor och pojkar.

  Helena Sandin Förälder
  Helena Sandin

  Måste ge all cred till er på SvFA. Min dotter som är 03:a har gått på tre camper hos er för några år sedan och hennes utvecklingskurva efter dessa har varit stadigt uppåt 🙂

  Pelle Norrbin Förälder
  Pelle Norrbin

  Engagerade och kunniga ledare med hög och bra kravbild. Har vid varje tillfälle gett en skjuts i utvecklingen.

  Erik Berntsen Förälder
  Erik Berntsen