Spånga Fotbollshall | 1 och 3 mars

Välkommen på målvaktscamp! Vi tränar på målvaktens tekniska och taktiska färdigheter och med stort fokus på lagarbete bygger vi gemenskap i träningsgruppen. Dessutom tittar vi närmare på målvaktens viktiga roll som ledare från sin position längst bak på planen.

Dagarna går att boka separat eller tillsammans till paketpris.

Campen arrangeras av Svenska Fotbollsakademin – med över 15 års erfarenhet av att arrangera camper för barn och ungdomar.

Denna camp är öppen för spelare från alla föreningar födda 2008 – 2013.

Alla campdagar pågår mellan kl 09:00 – 15:00 (personal på plats från kl 08:00 till 16:00).

Dagarna innehåller över 4,5 timmar effektiv fotbollsträning per dag – under ledning av skickliga och varma tränare från SvFA. Träningarna är anpassade för att vara givande, roliga och lärorika för alla spelare – oavsett förkunskaper.

Utöver fotbollsträningen ingår även lunch och mellanmål.

Träningen innehåller heldagar fyllda av högintensiv, glädjefylld och lärorik fotbollsträning under ledning av Svenska Fotbollsakademin.

Dag 1

Förmiddag: Rädda avslut

Vi börjar dagen med en introduktion till målvaktens färdigheter där vi fokuserar på grundtekniker i målvaktsspelet såsom målvaktens utgångsställning samt grepp- och fallteknik. Därefter arbetar vi med skotträning utifrån olika avstånd och vinklar med positionering som fokus, och avslutar med målvaktsmatch.

– Utgångsställning och greppteknik
– Fallteknik
– Positionering vid avslut
– Närskott

Eftermiddag: Förhindra avslut

Efter lunchen fokuserar vi på att blockera och förhindra avslut vid inlägg, inspel, instick, djupledsspassningar och frilägen. Dagen avslutas med smålagsspel där allt prövas i match.

– Inlägg
– Instick
– Djupledsspassningar
– Frilägen

Dag 2

FM: Anfallsspel

Förmiddag fokuser vi på målvakten i anfallsspelet utifrån spelarnas ålder. Här testar vi på rörelser och positioner i speluppbyggnad samt igångsättningar som insparkar, utsparkar, utrull och utkast. vi avslutar med målvaktsmatch där spelarna skjuter och kastar på varandra.

– Rörelser i speluppbyggnad
– Utkast
– Insparkar och utsparkar
– Utrull

Eftermiddag: Samspel

Eftermiddag dag 2 spelar vi tillsammans med medspelare i 1 v 1, 2 v 1, 2 v 2, 3 v 2 både i försvar och anfall. Vi jobbar med att kommunicera och samarbeta. Vi avslutar med matchspel där allt sätts ihop.

– Kommunikation
– Samarbete

1 och 3 mars 2022 i Fotbollshallen i Spånga.

Campen pågår 09:00 – 15:00. Personal finns på plats kl 08:00 – 16:00

Lunch och mellanmål ingår under campen

Campen är öppen för flickor och pojkar från alla klubbar födda 2008 – 2013.

Vad händer om campen ställs in pga restriktioner?

Vi följer rekommendationer från Regeringen och Folkhälsomyndigheten samt relevanta idrottsförbunds riktlinjer. Om campen inte kan genomföras pga rekommendationer och restriktioner för rådande smittspridning erbjuds självklart full återbetalning.

  • Vägen till VM i fokus
  • Heldagar med träning
  • Lunch och mellanmål ingår
  • Spelare födda 2008 – 2013

 

Boka nu – betala 28 februari. (Gäller alla köp med faktura)

Boka här nedan

Båda dagarna till paketpris

Alla priser är inklusive moms

Utespelare? Klicka här

”Fart och fläkt med mycket skratt och nya målvaktskompisar utlovas på campen. En hel del tips på tekniker och förberedelser kommer förstås att ges, och enkla och roliga övningar som kan köras hemma i laget. Tekniska övningar varvas med mycket spelsekvenser.”

Pelle Duveblad

Målvaktsansvarig

Fotbollsglädje och lärande - för alla!

Vi älskar fotboll! Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder träningen

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

VAD SÄGER SPELARNA PÅ CAMP?

SvFA I KORTHET

Svenska Fotbollsakademin bildades 2006 och är ett oberoende fotbollsföretag som erbjuder träning för alla barn på alla nivåer. Vi genomför camper/fotbollskolor på alla lovdagar, öppna träningstillfällen för barn från olika klubbar och på alla nivåer, hyr ut tränare till föreningar och utbildar tränare.

Vår identitet är fotbollsglädje och lärande för alla. Vår verksamhet präglas av att dessa två, glädje och lärande sitter ihop och är förutsättningar för varandra.

Vi står för ordning och reda, trygghet, lärande och glädje. Genom tilltalande paketering, genomarbetade koncept och ett förhållningssätt där vi sätter barnets upplevelse i centrum skapar vi aktiviteter som är kul att delta i – och kul att titta på.

Glädje, upplevelser och kunskaper

Vår pedagogik bygger på upplevelser, glädje och kunskap. Vi är övertygade om att utveckling bäst sker i miljöer där rätt balans mellan krav och stöd finns. Vi vill ge barnen nya kunskaper och ny inspiration att ta med sig i sin egen fotbollsresa och i sin vardagliga träningsmiljö. 

VÅRT KONCEPT

SKILLS & PLAY

Skills & Play är vårt koncept för spelarutbildning som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

Färdigheter för och i spelet

Konceptet utgår från färdigheter som kan tränas i allt från tekniskt utförande till spel.

TRÄNINGSINNEHÅLL / FÄRDIGHETER