Clinic-serie

Kunskapsporten Arena i Malmö
Söndagar kl 16:00 – 18:00 med start 27 november

Välkommen på en Clinic-serie med fyra träningstillfällen i höst! Intensiv, lärorik och rolig fotbollsträning med fokus på individuella färdigheter i matchlika situationer. Träningen leds av professionella tränare från Svenska Fotbollsakademin. 

Varje clinic innehåller två timmar fotbollsträning som planeras utifrån Svenska Fotbollsakademins koncept Skills & Play. Träningen leds av skickliga och varma tränare från SvFA.

27 november | Utmana – Försvararen pressar framifrån

Fokus på att utmana och att passera en försvarare som pressar framifrån med hjälp av ett antal olika finter som tränas progressivt. Dessutom tränar vi på att utnyttja numerära överlägen i anfallsspelet.

4 december | Utmana – Försvararen pressar från sidan

Vi utgår från situationer när en försvarare pressar från sidan och tränar på olika typer av riktningsförändringar, dels i syfte att passera sin motståndare men även kopplat till nödutgångar i spelet.

11 december | Skott – tillslag

Denna clinic kommer vi att träna på olika typer av skott och tillslag med fokus på det tekniska utförandet. Exempelvis, snärtskott, stötskott och volley.

18 december | Skott – målskytte

Vi tränar på att välja skotteknik utifrån avslutsläget – kopplat till bland annat avstånd, vinkel och yta. Dessutom tränar vi på taktiska avslut kopplat till målbild och målvaktens position. Vi kommer även att träna på att identifiera olika avslutsytor i spelet.

Momenten som tränas under clinicen är en del ur konceptet Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare.

Söndagar. 27 november, 4 december, 11 december och 18 december

Kunskapsporten Arena i Malmö

Clinicen pågår kl 16:00 – 18:00

Clincen är öppen för flickor och pojkar från alla klubbar födda 2008 – 2014.

  • Fyra träningar till paketpris
  • Utmana och skott i fokus
  • Intensiv, rolig och lärorik träning
  • Inomhus i fotbollshall
  • För spelare födda 2008-2014

996 kr

Alla priser är inklusive moms

Alla aktiviteter i Kunskapsporten Arena

 

Under hösten och vintern har vi flera träningstillfällen i Kunskapsporten Arena och dessa går att boka redan nu:

Clinicpremiär – Söndag 23 oktober | Klicka här

Jullovscamp – Heldagar med träning 3-4 januari | Klicka här

Om våra clinics

En clinic är ett träningspass på två timmar och kan ses som ett smakprov på våra campdagar. Ett intensivt, fartfyllt och lärorikt fotbollspass med fokus på individuella färdigheter kopplat till spelet.

Fotbollsglädje och lärande - för alla!

Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder träningen

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

Relaterade aktiviteter

SvFA I KORTHET

Svenska Fotbollsakademin bildades 2006 och är ett oberoende fotbollsföretag som erbjuder träning för alla barn på alla nivåer. Vi genomför camper/fotbollskolor på alla lovdagar, öppna träningstillfällen för barn från olika klubbar och på alla nivåer, hyr ut tränare till föreningar och utbildar tränare.

Vår identitet är fotbollsglädje och lärande för alla. Vår verksamhet präglas av att dessa två, glädje och lärande sitter ihop och är förutsättningar för varandra.

Vi står för ordning och reda, trygghet, lärande och glädje. Genom tilltalande paketering, genomarbetade koncept och ett förhållningssätt där vi sätter barnets upplevelse i centrum skapar vi aktiviteter som är kul att delta i – och kul att titta på.

Glädje, upplevelser och kunskaper

Vår pedagogik bygger på upplevelser, glädje och kunskap. Vi är övertygade om att utveckling bäst sker i miljöer där rätt balans mellan krav och stöd finns. Vi vill ge barnen nya kunskaper och ny inspiration att ta med sig i sin egen fotbollsresa och i sin vardagliga träningsmiljö. 

VÅRT KONCEPT

SKILLS & PLAY

Skills & Play är vårt koncept för spelarutbildning som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

Färdigheter för och i spelet

Konceptet utgår från färdigheter som kan tränas i allt från tekniskt utförande till spel.

TRÄNINGSINNEHÅLL / FÄRDIGHETER

Fotbollsglädje och lärande – för alla

För vem?

Spelare

Camper varje skollov – heldagar med rolig och lärorik fotbollsträning

Läs mer

Lag

Anlita en professionell tränare till laget eller anordna ett träningsläger

Läs mer

Föreningar

Campsamarbeten, tränare till lagen, tränarutbildningar och mycket mer.

Läs mer