SPORTLOV

Euro Camp 2020 – Sveriges Grupp

Footyard-hallen i Uppsala 17 – 19 februari

Varmt välkomna på Euro Camp 2020 – Sveriges Grupp! En camp där vi påbörjar uppladdningen inför sommarens mästerskap. Tre dagar fyllda av fotbollsträning inomhus i Footyard-hallen i Uppsala

Dag 1 – Sverige vs Spanien

Spanien – Passningsspel och bollbehandling

Förmiddagen rivstartar med fokus på det spanska lagets styrkor i spelet i form av passningsspel och bollbehandling. Vi tränar på individuella färdigheter och moment kopplat till det första tillslaget, som exempelvis mottagningar, medtagningar och intagningar.

Sverige – Omställningar

En viktig del i Sveriges spel mot Spanien blir ett lyckat omställningsspel. På eftermiddagen kommer vi träna i olika spelformer med fokus på omställningar mellan försvar och anfall.

Dag 2 – Sverige vs Polen

Polen – Skott och målskytte

Dag två inleds med fokus på det polska laget och deras skickliga forwards som kommer utgöra ett hot mot det svenska laget. Bland annat kommer vi träna på olika typer av skottekniker och avslut utifrån olika lägen som uppstår i spelet. Några av spelarna vi utgår ifrån är Robert Lewandowski och Arkadiusz Milik och deras skills som målskyttar.

Sverige – Utmana 1v1

Eftermiddagen utgår från det svenska lagets behov av att vinna duellerna 1v1 i matchen mot Polen. Vi tränar på färdigheter kopplat till spelet 1v1 i form av finter, riktningsförändringar och vändningar. Dessutom kommer vi fokusera på tekniska och mentala nycklar i försvarsspelet 1v1.

Dag 3 – Turneringsdag

Sista dagen är en turneringsdag! Dagen kommer även innehålla mer spelinriktade övningar kopplat till olika scenarion, numerärer och i varierade former.

17 – 19 februari i Footyard-hallen i Uppsala.

Campen pågår 09:00 – 15:00. Personal finns på plats kl 08:00 – 16:00

Lunch och mellanmål ingår under campen

Campen är öppen för flickor och pojkar från alla klubbar födda 2006 – 2011.

Startdatum: 2019-02-17

Slutdatum: 2019-02-19

Ort: Uppsala

Plats: Footyard-hallen

Tid: 09:00 – 15:00

Målgrupp: Pojkar och flickor födda 2006-2011

  • Sportlovscamp med EM-tema
  • Professionella tränare
  • Heldagar med fotbollsträning
  • Lunch och mellanmål

1495 kr

Alla priser är inklusive moms

ANMÄLAN STÄNGD!

Enstaka platser finns i vissa grupper. För intresseanmälan maila mathias@svfa.se och uppge barnets namn och födelseår samt vilken camp det gäller.

Ali Amini, Utbildningsansvarig

Ali Amini, Utbildningsansvarig

Om campplanering och syftet med EM-tema

”Campen innehåller över 4 timmar effektiv träningstid per dag, vilket innebär otroliga möjligheter till lärande men det gäller även att pulsera träningsinnehållet för att spelarna ska orka ta till sig all träning. Ambitionen är att skapa rolig, energirik och fartfylld träning där spelarna ständigt utmanas på nya sätt och upplever att de lär sig något nytt. Nyckeln är att kombinera utförandeträning av färdigheter med spelträning i varierade former och i olika progressioner. Genom att göra snabba skiften mellan färdigheter och spel kan vi bygga kontext för spelarna och skapa förståelse för värdet av träningen.

Kopplingen till temat är att vi vill skapa sammanhang och igenkänning hos spelarna. Vi når ett djupare lärande hos barnen när vi har lyckats måla en beskrivande bild, och koppla den träning vi utför till spelet, världslagen och världsspelarna. Dessutom är vi övertygade om att det ger en roligare upplevelse för barnen att träna på en fint eller ett skott som de sett utföras av världsspelarna.”

Instruktörerna ser och lyfter alla barn. De är personliga och pedagogiska. Ger tydliga instruktioner och är tuffa när det behövs och kärleksfulla däremellan. Väldigt fina förebilder för både flickor och pojkar.

Helena Sandin Förälder
Helena Sandin

Måste ge all cred till er på SvFA. Min dotter som är 03:a har gått på tre camper hos er för några år sedan och hennes utvecklingskurva efter dessa har varit stadigt uppåt 🙂

Pelle Norrbin Förälder
Pelle Norrbin

Engagerade och kunniga ledare med hög och bra kravbild. Har vid varje tillfälle gett en skjuts i utvecklingen.

Erik Berntsen Förälder
Erik Berntsen

Fotbollsglädje och lärande - för alla!

Vi älskar fotboll! Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder träningen

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.