målvaktscamp

Målvaktscamp – den anfallande målvakten

Djursholms IP | 11 – 12 augusti 2022

Välkommen på målvaktscamp! Vi tränar bland annat på målvaktens roll som anfallsspelare genom igångsättningar som till exempel utkast och utsparkar. Dessutom tränar vi på de tekniska och taktiska färdigheter som ligger till grund för målvaktsspelet. Träningen präglas av hög intensitet, mycket glädje och lärande där vi varvar tekniskt utförande med olika spelsekvenser.

Campen arrangeras av Svenska Fotbollsakademin – med över 15 års erfarenhet av att arrangera camper för barn och ungdomar.

Denna camp är öppen för spelare från alla föreningar födda 2008 – 2013.

Alla campdagar pågår mellan kl 09:00 – 15:00 (personal på plats från kl 08:00 till 16:00).

Dagarna innehåller över 4,5 timmar effektiv fotbollsträning per dag – under ledning av skickliga och varma tränare från SvFA. Träningarna är anpassade för att vara givande, roliga och lärorika för alla spelare – oavsett förkunskaper.

Utöver fotbollsträningen ingår även lunch och mellanmål.

Vi tränar bland annat på målvaktens roll som anfallsspelare, som till exempel utkast, utsparkar och kontringar. Dessutom tränar vi på de tekniska och taktiska färdigheter som ligger till grund för målvaktsspelet. Träningen präglas av hög intensitet, mycket glädje och lärande där vi varvar tekniskt utförande med olika spelsekvenser.

Utdrag från träningsinnehållet: 

Den anfallande målvakten

– Säker spelvändare
– Snabba kontringar

– Utkast och utsparkar
– Långa Ut- / insparkar

Vi kommer dessutom träna på hantering av skott ifrån olika vinklar och avstånd samt att utveckla de tekniska och taktiska färdigheter som ligger till grund för målvaktsspelet. Dagarna innehåller även en målvaktsmatch där vi omsätter träningen i roliga tävlingar och spel.

Anpassningar med anledning av covid-19

Campen planeras att genomföras med anpassningar och åtgärder för att minska riskerna för smittspridning. Anpassningarna kommer att gälla på samtliga camper utifrån rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Läs mer om våra anpassningar här

11 – 12 augusti på Djursholms IP

Campen pågår 09:00 – 15:00. Personal finns på plats kl 08:00 – 16:00

Lunch och mellanmål ingår under campen

Campen är öppen för flickor och pojkar från alla klubbar födda 2008 – 2013.

  • Professionella MV-tränare
  • Heldagar med fotbollsträning
  • Lunch och mellanmål ingår
  • Målvakter födda 2008 – 2013

1495 kr

Alla priser är inklusive moms

Utespelare?

Vi arrangerar även en camp för utespelare på samma anläggning Läs mer här

Om målvaktsträningen på camp

Om målvaktsträningen på camp

Pelle Duveblad, målvaktsansvarig:

”Fart och fläkt med mycket skratt och nya målvaktskompisar. En hel del tips på tekniker och förberedelser kommer förstås att ges, och enkla och roliga övningar som kan köras hemma i laget. Tekniska övningar varvas med mycket spelsekvenser.”

Läs en intervju med Pelle om målvaktskonceptet här

Fotbollsglädje och lärande - för alla!

Vi älskar fotboll! Våra träningar präglas av att glädje och lärande sitter tätt ihop. Genom våra träningar vill vi sprida vår kärlek till världens bästa sport och bidra till livslång fotbollsglädje hos alla spelare.

Tränarna som leder träningen

Tränarna är utbildade inom vårt koncept Skills & Play – ett koncept som utvecklats av Sveriges skickligaste och mest erfarna barn- och ungdomstränare. Vår uppgift är att skapa en lärande träningsmiljö där varje barn känner trygghet och blir sedd för sin insats, oavsett förkunskaper.

”Chefer/ansvariga är alltid tillgängliga och ger dig det stöd du behöver. De har en stor tilltro till dig och är noga med att följa upp och se över att allt känns bra för dig. Dessutom får du personlig feedback efter dina olika uppdrag. Du får som anställd hos SvFa stor möjlighet att utvecklas!”

 

”På alla punkter lyckas SvFA vara en fantastisk arbetsgivare. Höga krav kan ibland vara synonymt med en cynisk och kall arbetsledning. På SvFA förenas höga krav på sina anställda med ett varmt och omhändertagande ledarskap.”

 

”Trevliga och hjälpsamma kollegor. Fantastiskt extrajobb med bra lön och man har alltid någon att vända till.”